A szabadegyetem felsőszintű ismeretterjesztési forma, mely korszerű ismereteket nyújt a társadalomtudományok, természettudományok, művészetek és irodalom köréből.

Sorozataink


A több évtizedes hagyományt folytatva idén is elindul a TIT József Attila Szabadegyetem új tanéve. Folytatódnak az immár hagyományossá vált és évek óta nagy népszerűségnek örvendő művészettörténeti, zenetörténeti, földrajzi és a nyugdíjas korosztálynak szóló előadásaink, a már jól ismert előadókkal.

Közkedvelt kurzusaink mellett természetesen újakat is indítunk, többek között „Történelmünk a színfalak mögött” címmel, amely hazánk történelmének sorsfordító eseményeit, meghatározó korszakait tekinti át a honfoglalástól az I. világháború végéig. Idén új, pszichológiával foglalkozó kurzust hirdetünk meg „Pszichológia és boldogság” címmel.

Folytatódik a kerttörténettel foglalkozó sorozatunk, valamint újra meghirdetjük Tamás Ferenc (a Magyartanárok Egyesületének alelnöke) Irodalmi alkotások párbeszéde című nagy sikerű kurzusát. Arra törekszünk, hogy az előadások szín¬vonalát és a hallgatók kényelmét az évről évre javuló technikai feltételek (hangtechnika, projektorok) révén biztosítani tudjuk.

Minden kedves hallgatónknak tartalmas és kellemes időtöltést kívánunk a TIT József Attila Szabadegyetemen!

A József Attila Szabadegyetem munkatársaiFöldrajzIrodalomtörténetKultúrák keresztútjánMűvészettörténetNyugdíjas szabadegyetemPszichológiaTermészettudomány és ismeretTörténelemZenetörténet