A szabadegyetem felsőszintű ismeretterjesztési forma, mely korszerű ismereteket nyújt a társadalomtudományok, természettudományok, művészetek és irodalom köréből.

Kedves Régi és Új Hallgatóink!

A több évtizedes hagyományt folytatva idén is elindul a TIT József Attila Szabadegyetem új tanéve. Folytatódnak az immár hagyományossá vált és évek óta nagy népszerűségnek örvendő művészet­tör­té­ne­ti, zenetörténeti, földrajzi és a nyugdíjas korosztálynak szóló előadásaink a már jól ismert előadókkal.

Közkedvelt kurzusaink mellett természetesen újakat is indítunk, ilyen többek között a „Birodalom és globalizáció a XIX-XX. században”, valamint a „Sivatagi atyák, próféták, püspökök” című sorozat, amely szentéletrajzok alapján mutatja be szentség és hatalom, aszkézis és közösségépítés kapcsolatát.

Meghirdetjük a három szemeszterre tervezett „Tudományok határain” című sorozatot, amelyben neves előadók segítségével bepillantást nyerhetünk abba, hogy egyes szakterületeken hol tart ma a tudomány.

Idén új, fotótörténettel foglalkozó kurzust ajánlunk figyelmükbe. A sorozatban többek között azt járjuk körül, hogyan találta ki Friedmann Bandi és Gerda Taro a sztárt, Robert Capát. Hamisítvány-e „A milicista halála”? Miért nem lett Ingrid Bergman Capa felesége?

Folytatódik filozófiával foglalkozó sorozatunk, a „Filozófia a mindennapokban”, valamint újra meghirdetjük Tamás Ferenc „Irodalmi alkotások párbeszéde” című nagy sikerű kurzusát.

Arra törekszünk, hogy az előadások szín­vonalát és a hallgatók kényelmét az év­ről évre javuló technikai feltételek (hang­technika, projektorok) révén biztosítani tudjuk.

Minden kedves hallgatónknak tartalmas és kellemes időtöltést kívánunk a TIT József Attila Szabadegyetemen!

A József Attila Szabadegyetem munkatársai

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.