A szabadegyetem felsőszintű ismeretterjesztési forma, mely korszerű ismereteket nyújt a társadalomtudományok, természettudományok, művészetek és irodalom köréből.

Kedves Régi és Új Hallgatóink!

A több évtizedes hagyományt folytatva idén is elindul a TIT József Attila Szabadegyetem új tanéve. Folytatódnak az immár hagyományossá vált és évek óta nagy népszerűségnek örvendő művészettörténeti, zenetörténeti, földrajzi és a nyugdíjas korosztálynak szóló előadásaink a már jól ismert előadókkal.
Közkedvelt kurzusaink mellett természetesen újakat is indítunk, ilyen többek között az „1956 a világban – a világ 1956-ban”, valamint az „Így éltünk, laktunk, étkeztünk, szórakoztunk 1956-ban” című sorozat, amely az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából ingyenesen látogatható.

Emellett meghirdetjük a két szemeszterre tervezett „Tudományunk határain” című sorozatot, amelyben neves előadók segítségével bepillantást nyerhetünk abba, hogy egyes szakterületeken hol tart ma a tudomány. Előadásainkban érinteni fogjuk az emberek, közösségek természethez való viszonyának változását, megismerhetjük a legújabb, Nobel-díjas közgazdasági irányzatot, a társas viselkedés változásait, az Univerzumból feltárt legújabb titkokat, a teológia és a filozófia, valamint a természettudományok egymáshoz való viszonyát.
Idén új, pszichológiával foglalkozó kurzust ajánlunk figyelmükbe: „Lehet-e magányosan boldog az ember?” címmel. A sorozatban azt járjuk körül, hogy saját elégedettségünk, harmóniánk hogyan és mennyire függ másoktól és a körülöttünk lévő környezettől.
Folytatódik diplomáciatörténettel foglalkozó sorozatunk, valamint újra meghirdetjük Tamás Ferenc Irodalmi alkotások párbeszéde című nagy sikerű kurzusát.

Arra törekszünk, hogy az előadások szín¬vonalát és a hallgatók kényelmét az évről évre javuló technikai feltételek (hang¬technika, projektorok) révén biztosítani tudjuk.
Minden kedves hallgatónknak tartalmas és kellemes időtöltést kívánunk a TIT József Attila Szabadegyetemen!

Minden kedves hallgatónknak tartalmas és kellemes időtöltést kívánunk a TIT József Attila Szabadegyetemen!

A József Attila Szabadegyetem munkatársai

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.