Gasztronómia mint szellemi örökség
Gasztronómia mint szellemi örökség
Témavezető: Dr. Csonka-Takács Eszter néprajzkutató, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság igazgatója, az UMNB Szellemi Kulturális Örökség Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke
Témavezető: Dr. Csonka-Takács Eszter néprajzkutató, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság igazgatója, az UMNB Szellemi Kulturális Örökség Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke
Ókori hagyományok: bukolika és Agnus Dei; Blake: A bárány; Pilinszky János: Introitus; Bodor Béla: A fuldoklás módszertana; Mikszáth: A néhai bárány; Déry Tibor: Alkonyodik, a bárányok elvéreznek
A művészettörténetben a szakma tisztességes és magas színvonalú művelői között mindig voltak olyanok, akiket a későbbi korok kiemeltek, és a többi mester fölé helyeztek. Nem véletlenül, mert ami a sokaságban kevésbé látszott, az idővel egyre feltűnőbbé vált. Így láthatóvá váltak azok a kor világképét összegző és a változást előkészítő megoldások, amelyek már egy új stílus […]
Információs társadalom, kultúra, gazdaság és technológia Magyarországon 1991–2023 Szerkesztő: Kálóczy Béla
Tel-Aviv és Izrael – avagy a Születés Templomától a Bauhausig
A bűnös mint tragikus hős A bűnbánó Júdás, a megrendült Hámán és Péter „árulása”
Örömóda Beethoven: Karfantázia, IX. szimfónia, d-moll IV. tétel – Örömóda, Fidelio – Leonóra avagy a hitvesi szerelem
Bevezetés Az indiai szubkontinens természeti és társadalmi jellegzetességei
A hinduizmus eszmei rendszerének kialakulása és jellegzetességei, hatása a gazdasági, politikai és kulturális változásokra Előadó: Kopcsik István
A Magyar Királyság fővárosa, Budapest 150 éves A lakhatás színterei: paloták, bérházak és szállodák Előadó: Ludmann Mihály művészettörténész
Amadeus Szöktetés a szerájból; C-dúr szimfónia „Jupiter”; Varázsfuvola Előadó: Zelinka Tamás zenetanár, szerkesztő