Gasztronómia mint szellemi örökség
Témavezető: Dr. Csonka-Takács Eszter néprajzkutató, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság igazgatója, az UMNB Szellemi Kulturális Örökség Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke
Témavezető: Dr. Csonka-Takács Eszter néprajzkutató, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság igazgatója, az UMNB Szellemi Kulturális Örökség Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke
Ókori hagyományok: bukolika és Agnus Dei; Blake: A bárány; Pilinszky János: Introitus; Bodor Béla: A fuldoklás módszertana; Mikszáth: A néhai bárány; Déry Tibor: Alkonyodik, a bárányok elvéreznek
A művészettörténetben a szakma tisztességes és magas színvonalú művelői között mindig voltak olyanok, akiket a későbbi korok kiemeltek, és a többi mester fölé helyeztek. Nem véletlenül, mert ami a sokaságban […]
Leonardo, a reneszánsz univerzális embere
Leonardo, a magányos zseni és követői
Információs társadalom, kultúra, gazdaság és technológia Magyarországon 1991–2023 Szerkesztő: Kálóczy Béla
Tel-Aviv és Izrael – avagy a Születés Templomától a Bauhausig
A bűnös mint tragikus hős A bűnbánó Júdás, a megrendült Hámán és Péter „árulása”
Csodálatos utazás Egyiptomban A piramisok és síremlékek földjén: fáraók a halhatatlanságban
Lassus
A közlekedés új építészeti alkotásai: hidak, utak és pályaudvarok
Örömóda Beethoven: Karfantázia, IX. szimfónia, d-moll IV. tétel – Örömóda, Fidelio – Leonóra avagy a hitvesi szerelem